zaterdag 7 september 2013

Vrijdagsbrief 6 september 2013

                                               Vrijdag 6 september 2013

Beste ouders en muisjes,


Elke vrijdag komt er opnieuw een vrijdagsbrief. Wat vind je hierin terug?
·         Wat we allemaal gedaan hebben deze week.
·         Waar we volgende week rond gaan werken.
·         Als je iets moet meebrengen…
·         De belangrijkste punten op het einde van deze brief in een kader.

Maandag was het zover. Na 2 maanden vakantie terug naar school. We gingen niet meer naar juf Tanja en Jules, maar maakten kennis met een nieuwe klas. De Muizenklas van muisje Nellie.
De nieuwe wending zorgde voor enkele traantjes. Deze waren snel verdwenen toen we in de kring zaten. Ze vonden het allemaal leuk om de vriendjes opnieuw te zien.
We maakten kennis met muisje Nellie en de juf.
De kinderen waren heel nieuwsgierig om de nieuwe klas te leren kennen.
Dus maakten we snel een bezoekje aan alle hoeken. Voor de rest van de dag speelden we uitvoerig in deze hoekjes. Om de dag af te sluiten luisteren we nog naar een verhaaltje.


Dinsdag vertelden we allemaal over de vakantie. Wat hebben we die 2 maanden gedaan? Zijn we op vakantie geweest, wat hebben we thuis allemaal gedaan, … Die dag mochten we ook de eerste keer stempelen in onze klas. We bestempelden de knutselmappen. Deze map krijg je mee naar huis om alle werkjes in te bewaren. Dit was een hele taak om iedereen te laten stempelen. Daarom werd dit verspreid over 2 dagen. De kinderen die dinsdag niet aan de beurt gekomen zijn, konden dit woensdag doen.


Woensdag was het de eerste keer turnen met Meester Ramses. De kleuters vonden dit enorm leuk. Na het turnen mochten de kleuters die nog niet gestempeld hadden, stempelen.


Donderdag was het symbooltjes dag . De kleuters mochten allemaal hun symbool versieren met wasco’s, figuurtjes en glittertjes. Dit vonden ze enorm leuk. We maakten deze dag ook een fruitbuffet. Al het fruit werd samen gedaan, zo konden we alles proeven. Na de boterhammen was het terug tijd om te gaan turnen.



Vrijdag mochten we de allereerste keer schilderen in de muizenklas.
We mochten vrij schilderen. Dit vinden we natuurlijk super leuk. We mochten zelf kiezen wat we maakten. Nadien gingen we met zijn allen fietsen op de speelplaats. Om de week af te sluiten leerden we nog een versje. Dit gaan we volgende week nog veel herhalen.


Als er nog vragen zijn mag je mij steeds voor of na school aanspreken. Indien dit niet past voor u mag u het ook in het tingelingboekje schrijven, mij mailen of bellen. 

Veel liefs juf Thaïsa en muisje Nellie


Geen opmerkingen:

Een reactie posten