zondag 15 september 2013

Vrijdagsbrief 13 september

                                               Vrijdag 13 september 2013

Beste ouders en muisjes,


De tweede week zit er alweer op. We beleefden deze week opnieuw een toffe week. We werken deze week verder rond welkom in de nieuwe klas en de klaspop muisje Nellie.

Op Maandag starten we met een waarneming van onze boekentas. Wat mag daar allemaal inzitten en wat niet? Daarna speelden we in groepjes een spelletje. We speelden een memorie met de kentekens van de klas. Wat was de bedoeling? 2 dezelfde symbooltjes vinden. Ze vonden het heel leuk om hun eigen symbool te vinden. Voor we naar huis gingen speelde ik nog een poppenspel met Nellie en Cezar. Zij moesten voor de eerste keer naar school.


Dinsdag had muisje Nellie een verassing meegebracht. Ze had een bellenblazer mee. Onze vriendjes mochten de bellen stukprikken. Omdat ze dit zo goed konden mochten ze zelf ook eens bellenblazen. Nadien stempelden we bellen op papier. Voor we naar huis gingen dansten we er vrolijk op los. Wat konden ze dat goed!


Op Woensdag was meester Ramses niet op school dat wilde zeggen dat we niet konden turnen. Gelukkig had meester Ramses de dag voordien een leuke bewegingsomloop klaargezet. Op die manier konden we toch gaan turnen. Na het turnen puzzelden we de eerste keer terug in de klas. Dit gaan we vanaf nu op regelmatige basis doen zodat ze er terug op kunnen los puzzelen. Voor we naar huis gingen bekeken we nog een praatplaat.


Op Donderdag versierden me muisje Nellie met gekleurd papier. Ze vonden het heel leuk om met lijm aan te slag te gaan. Omdat het opruimen nog niet altijd vlot loopt speelden we nog eens spelletje. In de kring lag speelgoed van verschillende hoeken. Ze moesten het in de juiste hoek onderbrengen.


Op Vrijdag werkten we de werkjes van de voorbije week af. Kleuters die nog iets niet gedaan hadden konden dit nu doen.
Nadien gingen we samen met de Julekesklas fietsen op de speelplaats. Voor we naar huis gingen speelden we nog een spelletje met de boekentassen.


Dit thema was de streefwoordenschat:
De jas, de klas, de knuffel, de kring, opruimen, zitten, luisteren, zwaaien, de poppenhoek, de bouwhoek.


  •  Vorig jaar hadden we in de instapklas een familiemuur. Als je graag een recente, toffe foto hebt mag je deze steeds meebrengen. Dan is er een recente foto van thuis in de klas.

  • De foto’s van de eerste week staan reeds op de blog. De foto’s van deze week komen hier dit weekend bij.

  • Fruitdag: op donderdag steeds 2 stukjes fruit meebrengen. De andere dagen 1 stuk fruit en 1 droge koek

  • Vrijdag = fietsdag. Op deze dag mag er steeds een fiets of step van thuis meegebracht worden.

  •  Volgende week werken we rond ik eet gezond: groenten en fruit. Op donderdag maken we soep in de klas. 



 Veel liefs juf Thaïsa en muisje Nellie                                    














Geen opmerkingen:

Een reactie posten